Versterk je lichaam en kom tot rust
 

Acupunctuur versterkt je lichaam en de processen die nodig zijn om je bevalling in te gaan. Met als gevolg een natuurlijke, soepele bevalling, een snel herstel en een mooie start voor jou en je kindje.

Effectieve en soepele bevalling

Door in de laatste weken van je zwangerschap, drie a vier acupunctuurbehandelingen te ondergaan, vergroot je jouw kans op een effectieve en soepele bevalling, met als logisch gevolg een voorspoedig herstel.

Niet alleen je lichaam, maar ook je geest komen door de therapie in de juiste “flow”. En dat is weer nodig voor het goed doorlopen van dit laatste, speciale stukje van je zwangerschap.

Door de behandelingen worden je baarmoeder en bekken voorbereid. Je baarmoedermond wordt zachter en verstrijkt straks soepeler. Niet alleen de flow in je onderbuik en bekken worden mooier, maar ook in je hele lichaam en geest. En hoe mooier de flow, hoe groter de kans op een effectieve, soepele en snellere bevalling. De kans op complicaties wordt verminderd. Door middel van acupunctuur kun jij ook met je eigen oerkracht je bevalling in gaan.

Jij en je kindje krijgen hierdoor een mooie start. Wie wil dat niet?

Wetenschappelijk bewezen

Dit effect van acupunctuurbehandelingen is niet alleen al eeuwen in de praktijk gebleken, maar is ook wetenschappelijk bewezen . Vrouwen die deze manier van geboortevoorbereiding hebben ondergaan, blijken niet alleen sneller en effectiever te bevallen, maar bevallen bovendien vaker rondom hun uitgerekende datum.

Overigens, in onder andere Duitse ziekenhuizen is deze manier van geboortevoorbereiding inmiddels een hele gangbare om je goed voor te bereiden op de bevalling.

 
Start vanaf je 36ste of 37ste week

Je kunt starten met de acupunctuurbehandelingen in de laatste weken van je zwangerschap, wat neerkomt op 3 a 4 behandelingen in totaal. Tijdens iedere behandeling worden ongeveer een 8-tal dunne steriele naalden geplaatst. Terwijl je ontspannen zit of ligt op je zij, blijven deze ongeveer 20 minuten zitten.

Daarnaast kan ik, als je wilt, jou en je partner leren hoe jullie acupressuur kunnen toepassen voor straks tijdens de bevalling. Door middel van acupressuur kan namelijk de heftigheid van de pijn tijdens de bevalling afnemen, waardoor de weeën draaglijker worden. Een mooie en dankbare rol voor je partner.

 –

Een behandeling rond week 12 en week 24 voor algemene ondersteuning

Als je wilt kun je ook al eerder langskomen voor ondersteunende behandelingen. Het proces dat in je lichaam plaatsvindt wordt ondersteund en het zorgt ervoor dat jij in de goede flow komt en het bevordert de ontwikkeling van je kindje.

 
Zwangerschapskwaaltjes? Ze horen er niet gewoon bij

En…    vanuit het oogpunt van de Chinese Geneeskunde zijn kwalen juist een teken dat jouw energie nu even niet mooi vloeit. Sowieso dan tijd voor actie dus!
Zie ook, ondersteuning bij de zwangerschap

Over tijd?


Soms komt het voor dat de bevallingsdatum verstreken is en is het in samenspraak met je verloskundige wenselijk dat de bevalling opgewekt wordt. Een paar behandelingen met acupunctuur helpen je om eerder in het bevallingsproces te raken. Het is een heel natuurlijke hulp. Dit heeft dan weer als bij-effect dat je bevalling, als hij eenmaal op gang komt, soepeler en effectiever zal zijn.