Pijn is een van de meest voorkomende klachten.
Iedereen heeft wel eens pijn, hoofdpijn, buikpijn, PMS, pijn in de gewrichten en spieren, tennis- of golfelleboog, schouderklachten, rugpijn, artrose.
Van alle mensen die pijnklachten hebben, zijn er  2,2 miljoen mensen in Nederland die lijden aan chronische pijn.
Tegelijkertijd is het ook de minst begrepen klacht. Je moet er maar mee leven, is vaak een advies.
Maar dat is makkelijk gezegd.
 
Pijn heeft namelijk een enorm grote invloed op de dagelijkse gang van zaken, het speelt continu een rol, is van invloed op je relatie, je gezin, je sociale leven, studie of werk.


Pijn kost energie


Acupunctuur speelt al eeuwenlang een belangrijke rol bij het behandelen van chronische én acute pijnklachten.

Een van de methodes die heel erg effectief en snel helpen is een behandeling volgens de balansmethode van dr. Tan. Deze methode is een effectievere en moderne methode waarmee klachten sneller verminderen dan met de Traditionele Chinese acupunctuur. Vaak merk je met zes tot tien behandelingen een vermindering van je klachten.

Soms is een langer traject nodig, waarbij je zult merken dat in de loop van de tijd de pijn steeds minder heftig wordt of minder vaak en minder intensief terug keert.

Een bijkomend prettig effect is is dat je je in het algeheel beter gaat voelen, en langzaam meer energie zult krijgen en je weerstand wordt vergroot.

Acupunctuur kan prima ingezet worden naast je gebruikelijke medicijnen. Vaak zie je dat je je medicatie (in overleg met je behandelend arts) kunt afbouwen tot een lagere dosering of zelfs helemaal niet meer hoeft te gebruiken.

Acupunctuur helpt jouw lichaam in het herstellen van de balans, zodat je ook op langere termijn minder klachten houdt. Vaak is daarna een onderhoudsbehandeling raadzaam, maar soms is zelfs dat ook niet meer nodig.

Indien je meer vrijblijvende informatie wilt, ben je altijd welkom om contact op te nemen.