Ooracupunctuur


Ooracupunctuur of Auriculo therapie is een behandelvorm die helemaal op zichzelf staat. De werking zit hem hierin dat het hele lichaam en diverse lichaamsfuncties namelijk via reflexpunten in je oor zijn te beïnvloeden.

..

Reflexpunten

Via een elektronische puntzoeker worden reactieve punten in je oor opgezocht. De reflexpunten in het oor zijn alleen gevoelig als er een verstoring is dus bijvoorbeeld wanneer je pijn hebt, somber of moe bent.
Daarna wordt er een klein naaldje gezet op de bewuste plek of een verblijfskorreltje geplaatst.
..

..
Op de afbeelding zie je reflexpunten die overeenkomen met die van het bewegingsapparaat en gebruikt worden bij de behandeling van pijnklachten. Daarnaast zijn er talloze andere punten op het oor te vinden. Bijvoorbeeld punten die effect hebben op je organen, je hormonen, of punten die helpen bij mentale ondersteuning.

,,
Aanvulling op acupunctuurconsult

Ik gebruik auriculotherapie zo nodig als aanvulling op mijn acupunctuurconsulten. Nadien kunnen er zo nodig verblijfskorreltjes geplaatst worden. Deze zijn afgedekt met een pleistertje en kunnen enkele dagen tot een week in het oor blijven zitten. Zo wordt het effect van de behandeling ondersteund en verlengd.