Acupunctuur bij kinderwens en zwangerschap

Acupunctuur kan je helpen de vruchtbaarheid bij vrouwen én mannen te vergroten.

Als je vrouw bent:


Allereerst is het belangrijk dat je menstruatiecyclus goed gereguleerd is. Een goede en regelmatige cyclus, zonder klachten, is van groot belang en vergroot de kans om zwanger te worden.
Daarnaast wordt gekeken naar jouw algehele gezondheid en wat er mogelijk verbeterd kan worden, om zo de kans op een zwangerschap te vergroten.
De kans op een zwangerschap wordt groter als je gezond leeft. Samen kijken we naar wat je mogelijk kunt veranderen of aanpassen. Acupunctuur kan niet alleen helpen bij het reguleren van je menstruatie, maar helpt ook bij verminderen van stress en of andere lichamelijke ongemakken.

Als je man bent:

Ook hier is uit onderzoek gebleken dat acupunctuur een positief effect kan hebben op de spermakwaliteit. Daarnaast is natuurlijk ook bij jou een gezonde levensstijl belangrijk.

Acupunctuur en vruchtbaarheidsbehandelingen

Reguliere geneeskunde en acupunctuur vullen elkaar goed aan. Acupunctuur kan vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IUI, IVF of ICSI ondersteunen en daarnaast de bijwerkingen van medicatie verminderen. Een vruchtbaarheidstraject is fysiek en emotioneel enorm zwaar. Acupunctuur helpt je niet alleen fysiek sterker te maken. Het kan je ook net die steun geven bij al die emoties die je ervaart.