maaikeyintang

Acupunctuur

Een behandeling kan bestaan alleen uit acupunctuur. Som kan een aanvulling  met andere technieken nodig zijn, zoals moxa of oor-acupunctuur. Er kunnen ook adviezen worden gegeven. In het begin zijn de behandelingen dikwijls wekelijks, daarna meestal minder vaak. Dit hangt af van de klachten en zal tijdens het eerste consult besproken worden.

De eerste behandeling

Om een goed inzicht te krijgen in je situatie, vindt er tijdens het eerste consult een uitgebreide intake plaats met direct daarna een behandeling. Ik stel je eerst vragen, voel uitgebreid je beide polsen en bekijk je tong. Eventueel kan ik ook je buik voelen. Zo kan ik een zo goed mogelijk beeld krijgen van je situatie.

Aan de hand van dit onderzoek wordt een diagnose met aansluitend een behandelplan opgesteld. Bij de bespreking van het behandelplan zal ik ook de behandelfrequentie met je afspreken. Dit is in het begin dikwijls iedere week. Het kan zijn dat ik je gedurende het traject adviseer met betrekking tot levensstijl en voeding, overeenkomstig je diagnose.

Tijdens de behandeling worden dunne, steriele wegwerpnaaldjes geplaatst. Dit is nauwelijks voelbaar of wordt gevoeld als een licht tintelend of juist een zwaar gevoel rondom de naalden. Soms straalt het gevoel uit langs de meridiaan. Dit duurt maar heel even. De naalden blijven ongeveer twintig minuten zitten.

Vervolgbehandeling

De volgende behandeling begint weer met een vraaggesprek. Ik voel  je polsen en bekijk je tong. Zo wordt elke behandeling aangepast aan je situatie op dat moment. Hierdoor wordt de behandeling zo effectief mogelijk.

De behandeling kan weer zo nodig worden uitgebreid met andere vormen of technieken.

maaikedrienaaldengroenkleedje